THE TALE OF THE FOUR BLAZERS

5 THINGS TO REMEMBER THAT YOU ALWAYS FORGET

untitled-2-copy

Det er så fucking let at være bagklog. Det er faktisk den eneste klogskab, jeg kan prale af

Jeg har et upassende forhold til min kalender. Et yderst fanatisk forhold til min kalender. Kan du huske ham den søde fra gymnasiet med det lange hår, som du konsekvent stalkede på Facebook og konstant sendte SMS’er til? Sådan har jeg det med min kalender. “Sille, kan du lige….”

Øjeblik, jeg skal lige have min kalender frem, så jeg kan skrive det ned.

For uden min (voldsomt udførlige, vi snakker excel sheet og to kolonner til noter) kalender er der stor sandsynlighed for, at jeg lader eventuelle opgaver forsvinde ud af mine tanker. Forsvinde ud af mine tanker som var det prisen på de sko, jeg lige har købt for min opsparing (Nej skat, jeg kan simpelthen ikke huske, hvad jeg gav for dem). Og kalenderen virker for mig! Det meste husker jeg. Altså bortset fra de helt igennem vigtige ting.

De vigtige ting, som man virkelig burde huske sig selv på.

Det er de ting, som jeg husker, når jeg har det rigtig godt. Når jeg lover mig selv; “at dette vil jeg altid huske på, ligemeget hvor svært jeg får det.”

Frøken Who, det er en lodret løgn det der.

Det er så nemt at leve sit liv efter de gyldne huskeregler, når man er den bedste version af sig selv. Jeg snakker: Op-om-morgenen-for-at-dyrke-yoga-jeg-spiser-kun-vegansk-versionen af sig selv. Det er den version, du er, når sindet er i ro, og du har overskud til både sex og socialt samvær med veninder. Altså, ikke nødvendigvis sex med veninder. Med mindre det er det forhold, I har.

Who am I to judge.

Men når den version forsvinder, og du finder dig selv begravet i katastrofetanker og 25 poser chili cheese tops, så er det som om, at forglemmelsen skyller ind over dig hurtigere end det næste afsnit af New Girl på Netflix. Det vil jeg forsøge at afhjælpe. Så her er en samling af fem af de ting, jeg altid glemmer, når jeg har det svært. Og som jeg altid lover mig selv, jeg vil huske på.

This too shall pass. I glædeklogskabenslys er det let at huske på, at dårlige perioder går over. At det gør os stærkere. Mere interessante personer. Refleksionerne vælter ud af dig, når du over iskold hvidvin snakker med veninder om, hvor meget bedre du har det nu, og hvor meget du er klar til at håndtere eventuelle fremtidige svære perioder.

Frøken Who, det er en lodret løgn det der.

Skift til ugen, hvor alting vælter. Dit hoved driller og dine tanker er din egen værste fjende. Hvad var det nu, jeg skulle huske på? Det ved jeg ikke. Men jeg ved, at denne svære periode vil fortsætte for evigt, og jeg vil altid have det fucking dårligt. Sådan er det bare. Fact.

Det er aldrig så vigtigt, som du selv gør det. På den anden side af deadlinen, når du er kommet igennem en konflikt – helt uden at dø af det, så er det forfærdelig let at smile for sig selv og tænke, at dette var jo slet ikke så vigtigt, som jeg lige gjorde det. “Sille, Sille, Sille, husk nu på, at der ikke er noget, der er verdens undergang, og det skal nok gå!”

Skift til timen efter, hvor UPS ikke har leveret den meget vigtige pakke med bælter til UK. DET HER ER DET VIGTIGSTE I LIVET, OG JEG KLARER MIG ALDRIG I VERDEN, HVIS JEG IKKE KAN FÅ LØST DET HER MED DET SAMME. JEG ER RET SIKKER PÅ, AT JEG DØR.

Du kan ikke barbere dig lige omkring knysten. Lyt til en gammel klog kvinde som jeg: Jo før du accepterer, at din ankel og din knyst for evigt vil være behårede, jo bedre. Med mindre du rent faktisk nyder at barbere et parmesan-lignende stykke hud af dine ben. I så fald: Go ahead.

Det er OK at sige nej. Du vil gerne være den perfekte medarbejder. Den perfekte veninde. Den perfekte datter. Den perfekte kæreste. Den perfekte person på Instagram. Hvem drømmer ikke om en Instagram-model karriere? Ja, det ved jeg ikke. Der er dog kun 24 timer i døgnet og kun et begrænset antal af mentalt overskud. Det er OK at sige nej. Nej til en tur i byen. Nej til en dagslang tur til zoologisk have med grandtante Birthe. Det er OK at sige: Det her kan jeg simpelthen ikke nå. Men ovenstående faktum er rigtig nem at glemme, når musikken spiller og dine forventninger til dig selv er høje. “Jamen, jeg vil jo så gerne…” Ja, det er fint. Men lige nu skal du starte med at sige nej og tage hjem for at spise chokolade i bar røv.

Fejl lige engang imellem, ikke? Så har vi andre det bedre med sig selv. Og i virkeligheden er der ikke rigtig noget, du kan fejle med, der er så slemt, som du selv tænker. Hvor er det dog befriende, når der er andre end én selv, der træder ved siden af en gang imellem. Og faktisk er det, du selv tænker er en fejl, nok i andres øjne slet ikke det. Men omfavn dine plettede sider og nyd, at du ikke er perfekt. For i virkeligheden ville det vel egentlig være helt igennem fucking kedeligt, hvis du var? Også selvom du ville blive en fantastisk Instagram-model.

Well, det kan du altid blive i dit næste liv.

followwho

6 kommentarer

 • S

  Jeg læser det her hver eneste aften, inden jeg går i seng, så jeg forhåbentligt kan huske det igen, når jeg vågner. Det er tiltrængt PT.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hold nu fast hvor du rammer plet. Igen. Tak for en god reminder, en god tekst og et lille smil på læben – fordi du jo bare har ret. Igen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • A

  HOLY shit det her et det mest rigtige, velformulerede, ærligste og mest ægte nogensinde!!! Jeg er så skide god til at kaste om mig med sådanne begreber til veninder- men at minde mig selv om dem, er jeg fandme en kegle til…… Jeg tror du er mit spirit animal frk. WHO.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

THE TALE OF THE FOUR BLAZERS