CHEAP PICKS OF THE WEEK

A SLEEPY SHEEP AMONGST TALENTED PEOPLE

Ikke-navngivet-1

Jeg sidder måske ikke front row til Paris fashion week, men jeg har netop fået bugt på min ugelange forstoppelse, så det er da noget

Jeg bevæger mig dagligt indenfor et felt, hvor fremhævelse af succes og dyre frokoster er nøjagtig lige så vigtigt som de rigtige støvler og fede samarbejdspartnere. Imens kaffen placeres pænt ved siden af Chanel tasken, rettes avocadomaden til og spørgsmålet hvordan skal jeg dog nå alt det sindssygt seje, jeg har i kalenderen? smides afsted mod den smukke bedsteveninde, der sidder på den anden side af Atelier Septembers bord.

Og som jeg scroller igennem a stalkers paradise bedre kendt som de sociale medier, bliver førnævnte spørgsmål pinligt tydeligt for mig. Hvordan skal hun dog kunne nå alt det sygt seje, hun har i kalenderen? Stakkel. Og hvorfor er det ikke mig?

Mens jeg græder salte tåre for den travle influencer, føler jeg mig som en fiasko i en gruppe af ufatteligt talentfulde mennesker. Følelsen forstærkes af min pinlige lønseddel, mine tossede tekster og mit ekstreme behov for at tænke katastrofetanker, pjække fra forlæsninger og spise is i sengen. Og det eneste spørgsmål jeg kaster over på den anden side af bordet, er:

Hvordan helvede skal jeg dog nå at spise alt denne is, inden den smelter?

Jeg smiler og nikker entusiastisk, mens bekendte fortæller mig om deres nye samarbejder, deres fantastiske tal (vægt, besøg og løn) og opnåelsen af alle deres mål i en alder af blot 25. Og som jeg kigger på deres smukke ansigter og deres lækre fodtøj, er det eneste, jeg har at tilføje, at jeg endelig har fået bugt på den forstoppelse, jeg har kæmpet med i en uge.

Sooo, that’s something.

Jeg har allerede konkluderet at Instagram er sociale mediers svar på en bikinivoksning, men det er som om, at jeg glemmer dette faktum, som jeg sidder og udsætter mine øjne for denne smertefulde afstraffelse i form af billeder af smukke, talentfulde kvinder. Det er som et afsnit af Real Housewives Of Beverly Hills – det er ganske forfærdeligt, men man kan bare ikke kigge væk. Og jeg fanger mig selv i gentagende gange at kæmpe for at overbevise mig selv om, at jeg er det talentløse får i flokken af dygtige lamselår.

Hvorfor?

Jeg troede, at jeg var en af de der kvinder, der ikke lod sig påvirke af opstillede billeder og andre menneskers succes. Men jeg tog fejl. Men måske er erkendelsen af, at jeg ikke er upåvirkelig, når det kommer til min egen selvtillid, et skridt i den rigtige retning?

Eller måske er det bare et skridt i retningen af en realisering af, at jeg er et dårligt menneske, der ikke kan unde folk deres succes.

Her til morgen dvæler jeg ved følelsen af, at alle andre er bedre end mig. Og når jeg er færdig med denne selvtortur, så vil jeg tage op og træne. Og når jeg har trænet, så vil jeg tage mig en lur. Tage mig en lur og glæde mig ved, at jeg har valgt at pjække de næste to dage. Ikke fordi jeg har travle møder på fine cafeer, eller fordi jeg skal til modeshows i Paris, men fordi jeg har lyst til at ligge nøgen på min sofa og skrive mærkelige og navlepillende tekster, fordi jeg vil forsøge at få bugt på mine negative tanker og fordi jeg gerne bare vil være mig selv.

Og hun er sgu slet ikke så ringe endda.

Måske kigger jeg forbi Instagram senere, for at nyde synet af de talentfulde mennesker omkring mig, og måske jeg der kan føle mig fuld af inspiration og motivation i stedet for selvhad og tvivl.

For det er jo i virkeligheden det, vi skal bruge de talentfulde kvinders historier til. Til at inspirere os, motivere os og minde os om, at alt er muligt. Og blot fordi de har arbejdet sig til en bid af den succesfulde kage, er det ikke ensbetydende med, at der er mindre til os.

Jeg skal fandeme nok sørge for at få min bid af kagen.

followwho

2 kommentarer

  • A

    Men hvad du bare ikke ved er, at mange af de tanker du har om disse “smukke kvinder” er tanker vi har om dig <3

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

CHEAP PICKS OF THE WEEK