WOMEN WHO HATE WOMEN WITH AMAZING SHOES

A VIRTUAL GIRLFRIEND AND SHOES IN A SECOND – WHY BLOGS ARE AWESOME

P1010025 kopiSKO Zara

Er der overhovedet plads til virtuelle veninder i en verden af Vogue?

På min åndelige pilgrimsrejse mod en definition af, hvad Sillewho egentlig skal være, stødte jeg på spørgsmålet om, hvad det er blogs kan, som eksempelvis magasiner ikke kan. De dertilhørende dybe og intelligente tanker, der kom som resultatet af dette spørgsmål, lægger til grunde for denne historie.

Dyb og intelligent er faktisk mit indianernavn.

Jeg tror, spørgsmålet opstod som resultat af, at jeg søgte efter mening. Mening med det jeg producerer. Mening med min rolle i det gigantiske rod, vi kalder blogland. Meningen med Sillewho. Det lyder som nogle ganske eksistentielle spørgsmål, men i virkeligheden er det nok bare grundet mit eget egoistiske behov for en følelse af retfærdiggørelse, at de er opstået. For i en verden, hvor der findes så mange skønne magasiner, hvor der hver måned produceres gennemarbejdet og smukt stof, er der så overhovedet plads til mine tossede tekster og fjollede collager?

Kvinderne på redaktionerne ville nok være hurtige til at svare nej, men efter lange tanker om emnet – og bare et lille sprøjt subjektivitet – så vil jeg faktisk påstå, at der ikke blot er plads til blogs, men at de også er ret så seje.

Som journaliststuderende bliver man konstant konfronteret med den skræmmende tanke, at de trykte medier ser en faretruende skæbne i øjnene. I den sammenhæng ser fremtiden ganske lys ud for medierne på nettet, og herunder måske i virkeligheden også blogs. Selvom det nok næppe er Sillewho, der vil modtage rosende ord fra journalistprofessorerne. Men hvis vi ser bort fra de ting, der udelukkende er positive på bekostning af et andet medies død, så synes jeg faktisk, at der er mange ting, der fortsat kan retfærdiggøre bloggerens eksistens.

Udover den unikke mulighed bloggere har for at dele nogle af de vigtigste nyheder – såsom lanceringen af nye sko eller reaktionen på det nyeste Game Of Thrones afsnit (#holdthedoor) – netop som de sker, så er der en anden mulighed, som jeg finder endnu vigtigere: Muligheden for at skabe fantastisk dialog læser og blogger imellem. Mulighed for at interargere i stedet for blot at agere autoritær kanal, der hælder information ud til en ansigtsløs masse. Der er mulighed for at lære sine læsere at kende, og måske – hvis man er rigtig heldig – få feedback, der kan hjælpe én med at forbedre sig. Men vigtigst af alt er muligheden for at blive en virtuel veninde. I hvert fald hvis I spørger mig. En veninde som du ikke engang behøver at tage bukser på for at mødes med – som det er med alle de bedste af slagsen – en veninde der ikke kunne drømme om at dømme dig, som har hårde nedture og fede opture, og som vigtigst af alt glædeligt vil dele det hele med dig.

For mig er en vigtig fordel ved blogmediet alsidigheden. Selvom langt de fleste blogs har fællesstræk, og at alle beslutter at dele ASOS rabatkoder på samme tid, så tilbyder mediet alligevel en alsidighed, der ikke er at finde i magasinverdenen. I hvert fald ikke i den danske. Vil du læse om Nutella, glimmersko, nøgne mænd og opvaskemaskiner? Så kan du smutte forbi Twinpeaks. Er du mere til benhård fashion, Tinder-guides og et indblik i, hvad der stensikkert bliver tendenserne, vi alle kommer til at savle over? Så smut forbi Marie Jedig. Måske er du til tekster om plantebaseret livsstil, motion eller livet som kommende mor. Eller måske føler du dig i virkeligheden som en blanding, og så er jeg sikker på, at der også findes sådan én. For med blogmediet kan enhver stodder dele ud af sit liv (case in point), og det gør, at man har mulighed for at finde inspiration, der ikke nødvendigvis passer i magasinernes skinnende sider. Og hvor fantastisk er det lige? Om det er katte, babyer, dyre sko eller biler, så vil der være en blog, der opfylder dine ønsker.

Jeg overvejede på et tidspunkt, om det personlige skulle væk fra Sillewho. Om det i stedet skulle være en cold hard modeplatform. Bitch be crazy right? Heldigvis er jeg kommet langt væk fra denne tanke. For ved at pille det personlige væk fra frøken Who, ville jeg fjerne en af de ting ved blogmediet, som jeg finder allervigtigst og mest unikt. Mennesket bag. Der er mange blogs, der har succes med at køre efter en professionel strategi, og som er helt igennem talentfulde. Det er nærmest som de smukkeste magasiner bare online. Jeg er slet ikke i tvivl om, at dette er (en del af) fremtiden for modejournalistikken, men om det omfavner det, som jeg synes blogs (også) kan? Nej, ikke nødvendigvis.

Når jeg trykker ind på en blog, så er det, fordi jeg er interesseret i mennesket bag. Om det så er grundet den personlige stil, de skøre tanker eller noget helt tredje. Det er denne interesse, som jeg skal huske i mine egne produktioner. Jeg skal ikke forsøge at være ligesom de store redaktioner. De eksisterer allerede. Til gengæld er der kun én Sillewho, så det er selvfølgelig dét, der skal omfavnes.

Lad os frede bloggeren, så arten kan blive ved med at eksistere. For den har nogle ganske gode ting med sig. Nej, vi kan ikke det samme som magasinerne, og der er mange ting, som vi slet ikke kan lige så godt. Men der er fandeme også punkter, hvorpå vi kan give baghjul.

followwho

4 kommentarer

 • S

  Jeg har en mærkelig tilbøjelighed til at læse mommy blogs. Eller, det er vel kun mærkeligt, hvis man kender mig, which you sorta do. Der er bare noget virkeligt kært ved babyer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Sille, jeg elsker din åbenbaring! Dine tekster er på det højeste, de nogensinde har været, og jeg glæder mig altid til at trykke mig ind på sillewho.dk! Keep up the good work – det ligner virkelig, at du har fundet din vej. Og jeg elsker vejen, du har fundet <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sillewho

   Jeg elsker, at du har lyst til at gå med mig henad af vejen. Tusind tak!!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

WOMEN WHO HATE WOMEN WITH AMAZING SHOES