IT'S A HARD KNOCK SHOPPING LIFE

A WELL KEPT SECRET: NOBODY HAS IT FIGURED OUT

?

Spinat i tænderne og bundløse togture: Måske har ingen af os rigtig styr på en skid?

I dag smed jeg mine læderbukser på et toilet i et reginaltog mod Næstved. Det var ganske uden seksuelle undertoner og udelukkende grundet det faktum, at min røv svedte om kap med mine inderlår. Dette efterlod mig med et par yderst våde bukser, røde kinder og spørgsmålet om, hvorfor det dog altid er mig, der er så fandens kikset. Og mens jeg sad og reflekterede over, hvordan også jeg kunne få bare en smule styr på mit liv, nåede jeg pludselig frem til hypotesen:

Måske ingen af os har styr på en skid? Og måske er dét en ganske velholdt hemmelighed.

Måske render vi i virkeligheden alle rundt med svedige røvballer, pletter på trøjen og spinat imellem tænderne, mens vi vælter over kantsten og ikke aner, hvad vi skal med vores liv. Vi holder det bare hemmeligt. For det eneste, der er værre end ikke at have styr på livet, er at andre ved, at man ikke har styr på livet. Så vi hopper alle rundt og holder vores uvidenhed og manglende kontrol hemmeligt, mens vi instagrammer vores salatbaserede kost og vores fine skriveborde, så andre kan blive mindet om, at med styr på livet kommer automatisk sundhed.

Jeg har ikke styr på en skid. Jeg aner ikke engang, om jeg har rene underbukser til i morgen.

Og det er OK. Jeg varmer mig ved tanken om, at der højest sandsynligt er andre derude, der stripper på DSB-toiletter og glemmer deo hver morgen. Jeg omfavner mig selv med reminderen om, at der også er andre, der ikke aner, hvad de egentlig har lyst til at lave med deres liv. Og jeg falder i søvn med et smil på læben, når jeg tænker på, at jeg ikke er den eneste, der ikke har styr på en skid.

Jeg er bare dårligere til at skjule det faktum.

Måske findes der faktisk to mennesker i verden, der har hele lortet figured out. I så fald må I godt placere jer henne i hjørnet. Vi gider ikke snakke med jer. Og måske ville det hele gå meget glattere, hvis vi mindede os selv om, at udover de to røvkedelige individer, så er der ingen af os, der har styr på det hele. Tro mig. Ingen. Og det er muligvis på tide, at vi åbner op for vores tilstøvede gravkammer, hvor vi har gemt vores beskidte lille hemmelighed. Åbne op for den mangeårige skamfulde benægtelse af vores sande jeg: heller ikke jeg har styr på livet. Og så kan vi alle sammen kramme og mødes om vores tendens til madrester i tænderne, svedige kroppe og manglende motivation. Vi kan klappe hinanden på skuldrene og minde hinanden om, at hvis vi alle sammen har pletter på trøjen, så er der nok ingen, der rigtig lægger mærke til det. Ville det hele egentlig ikke være meget lettere, hvis vi bare indså, at det der med livet,

det er der sgu ingen af os, der har helt styr på?

followwho

5 kommentarer

 • Louise

  Tak for den reminder.
  I dag sagde tjeneren på restauranten til mig: “bliv bare siddende, så kommer jeg lige med nogle tandstikker”. Mad mellem tænderne er åbenbart et livsvilkår for mig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Amen <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes da ellers, at det er blevet så moderne, at ‘vise sit sande jeg’. Synes der vælter det en ‘ih, hvor er jeg skør og næsten Bridget Jones, fordi jeg foretager mig noget gennemsnitligt kikset og almindelig menneskeligt’-blogindlæg op over alt. Ved da i hvertfald, at vi praktiserer det en hel del hos os (;

  – K

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

IT'S A HARD KNOCK SHOPPING LIFE