GØR MODE MIG DUM?

FEM EFTERÅRSTYPER (UNDERRUBRIK: SÅDAN OVERLEVER DU SÆSONSKIFTET)

 

ikke-navngivet-1-kopier

Livshaderen eller speltdyrkeren: Hvem er du?

September er hastigt forsvundet, og med skræmmende fart mod oktober måned er du efterladt med to ting, der er sådan rigtig røv-brune: bladene på træerne samt følelsen, der spreder sig i dig, når du indser, at det var så dén sommer. 

Der er flere måder, hvorpå du kan håndtere dette skift fra rigtig dårlig sommer til endnu dårligere vinter, og disse håndteringsmuligheder kan alle sammen placeres under fem forskellige typer, der viser sig her i efteråret. De er som følger:

Pessimisten

Alt er noget lort. Efterår er noget lort. Blade er noget lort. Danmark er noget lort. Og når vi nu er i gang, så er du rent faktisk også noget lort. Tag din græskarlatté og dine gåture i skoven og stik dem op lige der, hvor der er nøjagtig lige så koldt og mørkt som månederne, vi går i møde.

Håndterer det ved: Rejse til udlandet. Råbe af kollegaer. Mentalt planlægge aldrig at bruge en vintermåned i Danmark igen. Overdreven druk.

Den praktiske

Der er ikke noget, der hedder dårligt vejr, kun for få speltboller og ikke nok regntøj fra 90’erne. Det der med at bygge tøj af nedfaldne blade og brygge mælk på efterårsplanter er lige noget for mig. Og hvis du er i tvivl, kan du altid kigge denne vej, for her er alle råd fra alle generationer samlet: Vidste du, at du kan lave din egen udemærkede creme mod svamp i underlivet af nedfaldne kastanjer? 

Håndterer det ved: Regntøj. Hjemmestrikkede sweatere, af hvem, der er to krav: Du skal være grim og klø rigtig meget. Brygger 12cl saft af ti kg bær – af hvilken man kan få fem liter for 3,5 krone i Lidl.

Den benægtende

Om jeg har det koldt? Nej, jeg synes egentlig mit miniskirt, min t-shirt og mine små mules er ganske nok til disse otte grader. Om jeg kunne overveje at tage mere tøj på? Nej, hvorfor? Det er jo dejligt vejr her. Jeg har det fint. Den her farve er faktisk lige nøjagtig den nuance af blå, som jeg har ledt efter i en læbestift. Så du kan godt se, hvem der vinder til sidst, ikke? 

Håndterer det ved: At skubbe alle tegn på efterår fra sig og gøre det, man altid har gjort. Sommeren er ikke slut, sagde hun, mens hun rystende cyklede igennem København i sommerkjole.

Den positive

Hvor er det fantastisk. Hvor. Er. Det. Fantastisk. Prøv at se disse farver?! Har du nogensinde i dit liv set noget smukkere end efterårets farver? Det skulle da lige være farverne i dine kinder, når du har været ude at gå en rask tur!

Hvor er det fantastisk, at vi er i live til at stå her og kigge på, at bladene falder (indskudt sætning fra forfatteren: Luk lige røven, lykkesæk).

Håndterer det ved: At være så overlykkeligt, at verden omkring dem flygter og/eller slår dem ned og gemmer liget under nogle af de ”helt igennem fantastiske, smukke og magiske” blade, der ligger lige der.

Huleboeren

Ved du, hvad der er fedt? Internet. Ved du, hvad der er endnu federe? Netflix. Ved du, hvad der er dobbelt op på røvfedt? De der chips med ost. Efteråret? Det ved jeg ikke noget om.

Håndterer det ved: At rulle gardinet ned og læse blogs. Kommer ud igen til april.

followwho

10 kommentarer

 • Rikke

  Hej Sille
  Engang læste jeg altid din blog, men holdet stille og roligt op (læser aldrig blogs, så det skal du ikke være ked af). Faldt dog over overskriften her på Facebook, og skrald grinede igennem hele teksten. Tror jeg bliver nødt til at følge lidt med igen.
  Knus fra en gammel/ny læser

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sillewho

   Velkommen tilbage, Rikke.

   Jeg er ufattelig glad for, at du havde lyst til at kigge forbi igen og kunne lide det, du så :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michella Laura

  Du er så pissesjov, veninde! (og ja, jeg er vild med at kalde dig veninde) <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sillewho

   Jeg er vild med, at jeg kan kalde dig min veninde <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Snydt, vi kommer ikke tilbage til april. Eller nogle sinde igen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sillewho

   Aldrig. Aldrig. Med mindre de har sko og chokolade.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Elsker din unikke måde at skrive på. Den er mega fangende, og sjov på den helt rigtige måde. Perfekt til en dejlig fredag aften. Keep up the good work!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sillewho

   Tusind, tusind, TUSIND tak, Maja <3 Du giver mig lysten til at blive ved :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er total meget den positive. Jeg er alt for crazy glad for efteraar og jeg er sikker paa, at jeg er sygt irriterende at hoere paa! Men altsaa se lige de blade, og maerk lige den friske vind, og overvej lige mulighed for varm kakao, taepper og stearinlys. :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sillewho

   Det var faktisk ikke en irriterende kommentar, men ret hyggeligt og dejligt at høre fra dig :D

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GØR MODE MIG DUM?