SOV PÅ DET

FIND A JOB YOU ENJOY DOING, AND YOU WILL… WORK FUCKING HARD

skaermbillede-2017-12-19-kl-08-16-37

Hvis det var hårdt at komme igennem denne tekst, så bebrejder jeg dig ikke

“Find a job you enjoy doing, and you will never work a day in your life,” sagde Mark Twain engang. Eller, det tror jeg. Det skrev Buzzfeed i hvert fald i deres artikel. Og så var der også noget med katte, der fik brain freeze.

Jeg er af den overbevisning, at ovenstående citat af Mark Twain/praktikanten på Buzzfeed er ét, som til dels er korrekt.  Eller første del i hvert fald. Selvfølgelig skal du lave noget, som du elsker. Om det så er karriere, din egen strikkebiks på Instagram eller oprettelsen af et aftenhold, hvor du underviser pensionister i salsa.

Dog tror jeg også, at det er de ting, vi er allermest passionerede omkring, der kræver mest af os.

Er det ikke en del af det, der gør det vigtigt og fantastisk? (og fucking svært).

Jeg vil skrive. Det er min inderste og dybeste passion, og jeg føler mig beæret over, at jeg allerede nu er et sted i min liv, hvor jeg til dels har mulighed for at gøre dette. Jeg er så forbandet passioneret omkring mit arbejde på kontoret, og jeg føler mig afsindigt taknemmelig over, at jeg kan få lov til at gøre det.

Men jeg arbejder også. Fucking hårdt.

Og jeg ved, at jeg skal fortsætte med at arbejde fucking hårdt. Også selvom jeg inderligt elsker det, jeg laver. For når ambitionerne er høje og drømmene vilde, så vil et kærlighedsforhold til mit erhverv kun gøre, at jeg kræver mere af mig selv.

(Note til selv: Undersøg om ambitioner og drømme i ovenstående sætning blot er synonymer).

Giver det mening? Det er jeg ikke sikker på, for jeg har prøvet at skrive denne tekst i tre dage nu, og jeg kan ikke helt finde ud af, hvad det er, jeg gerne vil kommunikere. Jeg sagde jo, at det var svært. Jeg tror, at min pointe er, at det er ikke alting svært og hårdt, der ikke er værd at gøre. Det er ellers min filosofi på mange andre områder: Hvis forholdet til din veninde konsekvent er svært, så er det måske ikke godt for dig. Hvis du hver dag skal kæmpe hårdt – med en knude i maven – for at komme afsted til dit studie, så er det måske ikke her, du skal være.

Hvis du skal kæmpe en altoverskyggende kamp for at komme ned i de der jeans, som du købte i 2.g, så er det måske på tide, at du lader dem forsvinde til engen af for små jeans.

Men hvis du oprigtigt brænder for noget, så er det værd at gøre, selvom det er hårdt. Med mindre det er at komme ned i de der jeans. It is not going to happen – move on. Selvom man elsker det, man laver, er det ikke ensbetydende med, at det er nemt.

Bare se på denne tekst. Det var fandeme svært at producere ovenstående volapyk.

followwho

1 kommentar

  • Josefine

    Jeg er i gang med at læse ‘The Subtle Art of Not Giving a Fuck’ af Mark Manson og den er så god. Han skriver om hvordan at livet bare er fuld af en masse smerte, men at det ligesom er det der gør tingene noget værd. Vi kan ikke undgå smerte og det er også de hårdeste ting der giver det største udbytte. Det synes jeg er værd at huske på. Bare et lille tip, for jeg tror du ville elske bogen!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SOV PÅ DET