JACQUEMUS-OH MY

GØR MODE MIG DUM?

Jeg er på vej! Jeg skal bare lige cykle stående, gå sidelæns op af trappen og kramme min frakke op, så jeg ikke falder i den

Forleden fangede jeg mig selv gå sidelæns op af trappen på mit arbejde, fordi mine Balenciaga knife mules er så spidse, at de ikke kan være på trappen. I hvert fald ikke uden, at jeg falder lige på snotten (dette er skrevet på baggrund af helt igennem sande personlige oplevelser). Da jeg nåede tredje sal, stoppede jeg op, kiggede filosofisk ud af vinduet og spurgte mig selv:

Gør mode mig dum?

Tanken fulgte mig de følgende dage, og som jeg kiggede på min ønskeseddel, der lige nu indeholder klassikere såsom: en maxi pelsfrakke i pink, et par højhælede slippers med fjer også kendt som Carrie Bradshaws våde drøm, et pencilskirt i uld, der er så stram, at man ikke kan sidde ned og en dekonstrueret skjorte, der koster intet mindre end en fjerdedel af min månedsløn, og jeg følte mig pludselig bekræftet i tanken, der ramte mig der på toppen af trappen:

Ja, mode gør mig sgu nok en lille smule dum.

Praktisk anvendelighed, økonomisk ansvarsfuldhed og generel respekt for farvekoordinering forsvinder som dug for solen, når jeg står overfor muligheden for at dyrke den fantastiske mode og de mange trends, der er at finde i landskabet lige nu. Fuck, om jeg ikke kan cykle. Jeg skal da have det der vintage tartan-printet miniskirt i alle mulige voldsomme nuancer af grøn, gul og brun.

Det skal jeg da ha’!

Jeg anser egentlig mig selv for at være et ganske intelligent individ, hvis jeg skal sige det selv. Multiplikation, sammenhængende skrift, at vælge synonymer, der lyder meget klogere, end de egentlig behøver. Jeg kan det hele. Men sæt mig foran en vintage Fendi baguette taske med broderet mønster i lysgrøn og pink, og jeg opgiver glædeligt både evnen til at læse samt til at have plads til noget som helst nede i min taske andet end en telefon og et halvsmeltet pakke med tyggegummi.

Nej, nej, det er fint, jeg tager bare min computer, pung, oplader, skiftesko og lighter her i den ene hånd. Har du for resten set min Fendi? Og kan jeg byde på et tyggegummi?

 Jeg tror egentlig, at jeg har det helt OK med, at jeg ikke altid er den skarpeste knallert i havnen, når det kommer til mode. For jeg er så seriøs, ansvarsfuld og klog ved alle andre aspekter i mit liv, og det er måske derfor, at moden er sådan et frirum for mig: Det er ikke blot smukt, fantastisk og magisk, det er også stedet, hvor jeg kan være selvisk og pisse uintelligent. Jeg skal bare have spidse sko, stramme nederdele og alt for lange frakker. Alt sammen for de mange penge, jeg egentlig burde bruge på at sætte mere på min pensionsopsparing hver måned.

Det er ikke klogt, men det gør mig glad. Og det tror jeg, er helt OK.

Men hvad ved jeg.

 

 

followwho

8 kommentarer

 • Bliv ved med at have det sjovt med tøj/ mode. Det er lige præcis skabt til det formål, men på en eller anden måde er det blevet så seriøst og fy-agtigt at dyrke og hylde mode. You go girl

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ann

  Du er virkelig god til det med ord og sætninger!! Og mega fangende indlæg! Keep up the good work!! :) Jeg har det nok meget på samme måde som dig – det er et frirum, hvor man godt må være bare lidt dum og egoistisk… ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • J

  hej Sille.

  Fuck hvor er du bare sej til at skrive.
  Hvor er du bare sej i tøjet.

  Og hvordan bliver eg ligeså sej?
  Ved at købe et par knife mules?
  Jeg overvejer dem stærkt, men kan ikke helt retfærdiggøre det, fordi de er så vilde, så tror jeg køber dem i sorte. De er lidt mere “down to earth” (selvom de aldrig bliver down to earth).

  men.. det var egentlig bare for at sige: Sille, du er for sej!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sillewho

   Haha, hvor er det dog bare en fantastiske – og nærmeste digterisk – kommentar :)

   Køb de mules, du er sej i forvejen, men et par cool sko er aldrig af vejen. Men tror du, at du bliver glad for dem i sort? De er jo nemlig så seje, fordi de er vilde. Følg din mavefornemmelse! Mode skal ikke være så sikker.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Wendy

  Hey du Sille, du er blevet absurd talentfuld til det med ord. Det er som en god leg at læse dine nyeste blog indlæg. Så velformuleret og gennemtænkt, at man tydelig kan se du er blevet klogere, mere moden og acceptere de voksne aspekter i den form, at det er OKAY at have svagheder. Det lille budskab at leve livet og nyde det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sillewho

   Det er jeg bare sindssygt glad for, at du mener, Wendy. Mange tusind tak for både din ros og din tid herinde!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

JACQUEMUS-OH MY