SHOWERING TOGETHER ROCKS - AND OTHER LOVE LIES

HOW DO YOU EAT A BIG CAKE? ONE BITE AT A TIME

kageDet kan til tider være svært at overskue ting, hvis man betragter dem i deres helhed i stedet for i mindre dele.

Som når man mandag morgen med søvn og tårer i øjnene overvejer, hvilket der ville være mest smertefuldt: At brække benet eller at skulle igennem hele denne uge. Eller når man påbegynder en lang studieopgave om strategisk planlagt kommunikation til en delt målgruppe med fokus på mediereceptionsteori og sense-making, og du helt ærligt ikke lige kan se, hvordan du nogensinde skal kunne aflevere alle disse sider uden at få et mentalt sammenbrud eller skade dine gruppemedlemmer.

Når jeg vælger at bekymre sig om, hvordan jeg dog overhovedet skal komme igennem hele ugen i stedet for at tænke på, hvordan jeg bare kommer igennem denne dag, denne time eller blot forbi denne opgave, er det klart, at jeg sidder tilbage med tanken om, at knækkede knogler måske i virkeligheden er den letteste løsning.

Men som med kage er det blot at tage en bid af gangen. Og som med kage, vil det hurtigt vise sig, at det hele forsvinder meget hurtigt. Og som med kage bliver man pludselig ramt af en hel vanvittig skyldfølelse, når man ser det tomme, krøllede papir ligge helt ensomt på bordet med kun mindet om den søde dej og krummerne på din mave tilbage… Okay, dér stopper analogien måske. Men de første to stemmer!

Jeg kan nogle gange knække nakken grundet måden, jeg anskuer tingene på. Senest blev jeg ramt af mild angst over alle de ting, som jeg manglede i en opgave, hvor deadlinen lå og truede i horisonten. Jeg begyndte straks at tænke over alle de dele, der stadig ikke var i orden, hvor meget der manglede, hvordan det egentlig skulle gå til eksamen og forresten: får jeg nogensinde et job, når jeg er færdig?

Jeg måtte give min hjerne en lussing – omend blot mentalt – og minde mig selv om, at jeg først og fremmest var nødt til at trække vejret og dernæst tage tingene, som de tages bedst:
en af gangen.

For du kan ikke skrive en hel opgave på én gang. Hell, selvom det til tider virker som om, at jeg faktisk gør netop det, så kan du ikke engang spise en hel kage på én gang (Det lyder dog en del sjovere end det med opgaven). Ting skal brydes ned, deles op og klares i mindre dele, så de til sidst kan udgøre det endelige mål – det store hele.

Jeg skal minde mig selv om, at ved at ville bide kagen over af én omgang, får jeg ikke andet end stress, angst og ærlig talt pisse ondt i kæberne. Det er nok den dovne perfektionist i mig (Hun fortjener sin egen historie), der gerne vil have, at jeg skal klare alt på én og samme tid. Men min idé om, at opgaver skal løses i sin helhed varsler vel i virkeligheden om et ret urealistisk syn på, hvordan livet hænger sammen? Det er måske derfor, at jeg så ofte bliver stresset, trist og automatisk går i pause mode, slukker ned og putter mig under dynen: fordi jeg ikke tager tingene én bid af gangen. Jeg skal blive bedre til at dele mine opgaver og problematikker op i mindre dele på min to-do liste, så jeg med overblik kan krydse dem af en af gangen, som jeg bevæger mig igennem listen.

Nogle gange skal kagen selvfølgelig bare sluges. Andre gange er den måske så lille, at den slet ikke behøver at blive delt op. Men ofte vil man igennem livet støde på bryllupskager af den der otte-lags slags, og som man står der – helt lille og kigger op – kan det virke som om, at det er en ganske umulig opgave man er blevet stillet for. Men der er intet andet at gøre end at trække stolen ud, sætte sig ned, gribe fat i gaflen og komme i gang. Og selvom det stadig kan virke som om, at du bare er for mæt til nogensinde at komme igennem dette, så går det måske en anelse lettere henad vejen.

Undskyld, men jeg er klar til et stykke til. 

followwho

2 kommentarer

 • Du har så ret! Jeg har selv haft store problemer med stress, men så begyndte jeg at lave lister over alting. Så skulle jeg kun ordne én ting af gangen. Nemlig det der stod øverst på listen, og overholde den tidsfrist jeg havde givet mig selv.

  Nu behøver jeg ikke lave lister længere :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sillewho

   Hvor er det dejligt at høre, at du har haft sådan en god oplevelse. Jeg er selv kæmpe fan af lister, og tror aldrig jeg kommer til at kunne undvære følelsen af at tjekke noget af mine lister!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SHOWERING TOGETHER ROCKS - AND OTHER LOVE LIES