PERFEKTIONISTEN I MIG - BEDRE SOM THAT BITCH NEXT DOOR

HVORFOR SERIØSITET IKKE ER LIGESOM SKO

img_0782

Seriøsitet er for mig det modsatte af sko: Jeg kan i særdeleshed godt have for meget af det

Og så sidder jeg der, med min bitre kaffe, som jeg ikke sender tilbage, fordi jeg er bange for, at den smarte barista dømmer mig for, at jeg tager min latté med 97% mandelmælk og 3% du er ikke gammel nok til at drikke kaffe. Udover kaffen er jeg indehaver af voldsomme hvidvinstømmermænd og utallige bekymringer om arbejdsrelaterede problematikker såsom: Hvorfor er du ikke perfekt? Og kan du huske de der to fejl, du lavede i går?

That’s right, du bliver nok fyret.

Og mens mine veninder joker et sted i det fjerne bag tågen af kvalme, bekymringer og smagen af for mange smøger natten inden, går det op for mig, at mig og ham den smarte barista har én kæmpe ting til fælles:

Vi er alt for seriøse.

Ham omkring sin latté-art (Jeg er ligeglad med det fucking blad, giv mig nu bare min varme mælk med kaffedråber) og jeg omkring alting i hele mit liv. Seriøsitet er måske det sidste du, kære læser, vil forbinde med frøken Who, men bitter sarkasme og selvudslettende humor er ikke at forveksle med en generel let tilgang til livet. Jeg har styr på sarkasmen, jeg mangler en vis… laissez fair.

Jeg indsætter her brækpause, så I kan komme jer over, hvor ulækkert brugen af det ord er, samt græmmes over, at det ikke døde engang i 70’erne.

Faktisk har jeg tilbøjelighed til at tage ganske mange ting alt for seriøst: Andre folks meninger omkring mig, mine egne evner eller manglen på samme, fejltrin og fiaskoer, voksenlivet, sociale medier og postvæsnet. Faktisk er det nok kun egen personlig hygiejne, barbering og folk, der ikke kan lide ost, som jeg ikke tager voldsomt seriøst. Jeg er ret sikker på, at min egen seriøsitet er ved at undergrave mig. Efterlader mig med en tung sten på hjertet og uden evnen til at trække vejret helt dybt: For alting betyder så meget for mig, alting virker så stort, vigtigt. Seriøst.

Ja, det er fint, at du er i krig, skat, men jeg har en sweaterkrise her, og jeg ved ikke, om jeg overlever, hvis jeg ikke får den løst. 

Er det mon noget, man lærer med alderen, det der med at tage ting lidt mindre seriøst? Eller er det noget, der er bundet fuldstændig til ens personlighed? Er det noget, jeg kan lære mig selv, eller må jeg for evigt acceptere min egen skæbne som en person, der ikke blot kan gøre én fjer til fem høns med min egen seriøsitet, men også én elregning og en fejl på arbejdet til fem mavesår og en svedig overlæbe?

Jeg ved det ikke.

Jeg vil gøre mit allerypperste for at blive bedre til at tage ting mindre seriøst. Det har jeg brug for. Det har min mentale ro brug for. Jeg vil fortælle mig selv, at alting nok skal gå. For det gør det jo altid – så der er sådan set ingen grund til at gå at bekymre sig på forhånd (siger hun forsigtigt til sig selv, men tror ikke rigtig på det). Jeg vil forsøge at tage min egen sindstilstand seriøst, og lade være med at køre mig selv ned over alle de ting, der i mine øjne virker så store og farlige.

Jeg lover, at jeg nok skal tage det seriøst.

followwho

8 kommentarer

 • S

  Jeg vil give dig det samme råd, som mine forældre giver mig, der giver mig lyst til at slå dem ihjel. Du skal lære at sige pyt. Pyt med, om tingene ikke går som de skal, pyt med om det hele sejler, pyt. Det er lige meget med den krig, med de sultne børn og hvad hende damen i toget égentlig mente med ‘god dag’. For det lød da lidt som en fornærmelse, ikke? Sådan, god dag, du får brug for det! Pyt med manglende søvn, deadlines, der skal overholdes og veninder der skal ringes tilbage til. Pyt med det hele. Det er den danske mindfullness med ‘pyt’ i stedet for ‘ohm, ohm, ohm’. Jeg skal nok rapportere tilbage, når det begynder at virke…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sillewho

   Seriøst, jeg skal så meget lære at sige pyt. Virkelig. Min manglende evne til at ytre det ord ødelægger mig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Seriøst godt skrevet, spot on!
  Jeg håber også på at blive den lidt mere useriøse type snart… ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Held og lykke med det😘 Og hvor er din trøje fra? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Kære Sille. Fra en trofast læser. Du er så dejlig i din uperfekthed. Det handler ikke om at være en som præsterer, en som andre synes er fantastisk. Barren skal sættes ved om du overlever situationen. og så er det niveauet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sillewho

   Hvor er det dog klogt skrevet. Og hvor gjorde den mig dog glad. Tusind tak, Ida <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PERFEKTIONISTEN I MIG - BEDRE SOM THAT BITCH NEXT DOOR