THE PERFECT WARDROBE AS A LOVE AFFAIR - SHOULD IT BE LONG-LASTING OR FULL OF PASSION?

IS AN ARMY OF TRENDY PEOPLE MONITORING MY INSTAGRAM?

Ikke-navngivet-1

Er skyr og Robert Pattinson to sider af samme outdatede interesse, der automatisk placerer indehaveren nederst i hierarkiet?

Jeg er fornyligt begyndt at spise skyr. Jeg ved godt, at jeg burde have delt denne information med jer det sekund den hvide masse ramte mine læber, men jeg glemte det sgu i min iver over denne nye fantastiske opdagelse, jeg havde gjort mig.

Side note: Feder skyr hvis man ikke instagrammer det?

Min nyfunde kærlighed til dette vidundermiddel af et mejeriprodukt, fik mig til at tænke over det at være håbløst sent ude med at opdage trends, de smarte menneskers had til alt hvad der hedder mainstream og om kærligheden til det uoriginale automatisk er ensbetydende med en plads bagerst i hierarkiet?

Ja, skyr er ikke blot en proteinrig morgenmad, det er også vitamin til de dybe filosofiske tanker, der bobler under min overflade.

Jeg har det som om, at jeg altid er flere sæsoner bagud, når jeg endelig opdager en trend. Bare tag som eksempel mit nylige close encounter of the skyr kind. Hvor længe har vi efterhånden snakket om skyr? 76 år? Det føles i hvert fald som grotesk lang tid, at sundhedsdillen har fyldt diverse fitnessguruers køleskabe og uheldige børns morgenmadsskål. Og nu er jeg altså også hoppet med på vognen. All on board the dairy train! Så er vi vel efterhånden også alle sammen med.

Som en fin lille side dish til mit håbløst umoderne og ikke mindst langsomme jeg, kommer følelsen af, at alle de rigtig smarte – dem vi først rynker på næsen af og derefter priser for deres originalitet, uniqueness og first mover-hed – alle sammen bare er så ovre førnævnte trends, i sekundet jeg når til dem.

Kan I da forhelvede så ikke vente på mig, så vi alle sammen kan være med?

Når de berygtede first movers gentagende gange bevæger sig væk fra en trend, i det sekund det almene folk får færten er den, er det så, fordi vi virkelig bare er håbløst langt bagved disse smarte væsner af næsten overjordisk natur, eller er det, fordi ting automatisk bliver usmarte og meget lidt trendy, når det først bliver mainstream? Når jeg elsker skyr, 76 år efter at det egentlig var på mode, samt stadig har et lille crush på Robert Pattinson, mainstream-massernes number one darling, betyder det så, at jeg pr. automatik bliver udelukket fra de smarte københavnertypes lukkede fest?

Beklager, vi er totalt videre fra skyr og bukser. Du bliver under ingen omstændigheder lukket ind.
– siger den bukseløse dørmand iført et futuristisk look, som vi helt sikker først forstår næste sæson. Hvor det dermed bliver dømt umoderne alene grundet de intetvidende og dybt umoderne massers klapsalver.

Måske det er en regel – én som jeg selvfølgelig ikke er bekendt med, da jeg ikke er first mover. Jeg er ikke engang fifth eller eleventh mover – at items, madvarer, steder og musik automatisk må dømmes ude, ligegyldigt hvor smarte de så end er, når de almindelige mennesker begynder at få øje på det. Gud forbyde at trenden skulle nå provinsen, før den erklæres død, begravet og genopstået som retro-kitsch hos de smarte.

Måske er realiteten bare, at når trends når det almene folk og provinsen, så har de smarte mennesker allerede kigget så længe på det, at de er videre til det næste. I get that. Men i de øjeblikke, hvor jeg skruer ned for logikken og op for konspirationstankerne, føles det altså virkelig som om, at det er lidt mere end bare en tilfældighed, at når jeg endelig får gravet mig frem til en trend imellem outdatede Vogue magasiner, så er de smarte folks videre i samme sekund. Hvis man var helt tosset skulle man jo nærmest tro, at de havde hyret folk til at sidde og holde øje med mine opdateringer, for at være klar på at dømme en trend ude, når jeg så den.

Så for fanden, nu har hun endelig fået øjnene op for gyldne brillerstel uden styrke. Alert the others! Vi boycutter trenden om tre, to, en… Oooog det er umoderne. 

Who am I kidding! Det behøver man sgu ikke være tosset for at tro. Jeg er faktisk 100% sikker på, at det er sådan det står til. Sagde hun mens hun rettede på sølvpapirshatten og ventede på, at skyr blev erklæret usmart og faktisk skide usundt.

followwho

7 kommentarer

 • Sofie

  En kæmpe opgave og filosofi, som jeg ofte tænker over, det er noget så simpelt som at vælge sig selv på linje med alle andre. Det lyder simpelt! Men det er det ikke. Det er den kloge Kierkegaard, der sagde det og jeg kender næsten ingen mennesker, der rent faktisk kan det. At vælge sig selv på linje med andre. At du ikke er et hak værre eller bedre end andre. At ingen værdi findes i, at du er fx lidt bedre end din sidemand til at tegne eller lidt dårligere til matematik end en anden. At man er lige så god ligegyldig (!) hvordan man sammenligner sig mennesker iblandt…

  Jeg skriver dette fordi, at jeg ikke kane lure, om du rent faktisk mener ovenstående? Er der bare en procent af dig, der går op i at være firstmover eller lastmover? Eller skriver du den slags klummer fordi, du tror at det er forventligt eller “relatable” for læsere? Det sværeste i hele verden er at oprigtigt holde op med at sammenligne sig med andre. Og den nemmeste måde at starte på er, at netop sammenligne sig med hele verden! For der har alle allerede tabt. Der er ALTID en, der er bedre, smukkere, klogere, rigere end en selv. Så det er selv-pineri at sammenligne sig med den lille andedam i kbh, da firstmovers der jo kun “vinder”, da de bor i lille provins københavn. You get my point? Bare lidt tanker, for jeg tror faktisk, at du er langt langt over skyr-tanker i dit selvværd og det er de fleste af dine læsere nok også?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sillewho

   Jeg prøvede egentlig blot at være sjov – uden held kan jeg fornemme – og tage lidt pis på mig selv… ikke så meget andet. Men jeg kan da godt se, hvad du mener.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Du skriver altså bare pissegodt Sille! Synes det er spot-on og kan (desværre) virkeligt relaterer til problematikken :)
  Jeg vil forresten lige sige dig, at jeg er vild med udviklingen på din blog – man kan virkeligt mærke, at der er lagt en masse overvejelser, følelser og arbejde i dine indlæg, som er bedre end nogensinde!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sillewho

   Tusind, tusind tak, Anne. Det er jeg simpelthen pisse glad for at høre! Det er jeres kommentarer, der gør det hele meget sjovere :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Alle ved, det var Taylor Lautner, der var the shit anyway.Hvad tror du Kim Kardashian gør, når det bliver hendes tur? :O

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sillewho

   Du er fuld af løgn er du. Han var ingenting… Det bliver aldrig Kim Ks tur. Hun vil kæmpe med hænder og klør!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • S

   And an ass that wont quit! Taylor Lautner er en mørk skønhed med sort hår og brune øjne, whats not to want?

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

THE PERFECT WARDROBE AS A LOVE AFFAIR - SHOULD IT BE LONG-LASTING OR FULL OF PASSION?