HVEM LUKKEDE HENDE IND? EN INTROVERTS GUIDE TIL MODEBRANCHEN

JEG ER MERE END SUMMEN AF MINE SELFIES

img_9270

Selfieskaber + datter + veninde + grineren individ = Sille

Jeg så gerne, at denne tekst blev skrevet fra den anden side. Den klogere side. At den ikke blev formuleret, mens jeg stadig sad i lortet, men langt nærmere efterlod jer med “en lektie lært” følelse. En: “Se, hvor klog jeg er blevet, nu skal jeg belære jer om, hvordan I skal leve jeres liv” tekst, om man vil. I højere kredse kendt som en “shit, hvor er hun dog irriterende at høre på” tekst.

Men det kan jeg ikke give jer (jeg vil dog gøre mig bedste for stadig at efterkomme delen med at være irriterende).

For jeg sidder stadig midt i den problemstilling, som jeg i denne tekst vil berøre, og jeg kan derfor allerede nu informere jer om, at den gyldne morale, løsningen på alle vores problemer, som jeg ellers er så givende af i mine andre tekster, ikke vil være at finde i denne. Måske vil denne tekst efterlade mig med værktøjerne til at søge den, eller måske vil jeg bare være efterladt med en halvfærdig tekst samt spørgsmål om, hvad meningen nu egentlig lige var med, at jeg satte mig ned og skrev den.

Spændende. Følg med, så ser vi, hvad der sker.

Indrømmet; jeg har brugt de sidste mange uger på at tænke intensivt på mit eget udseende. Sådan helt igennem navlepillende, intensiv tænkning omkring egen krop og nuancen af leverpostej, mit hår er. For er det nu helt den samme som hende den lækre influencers? Spurgte hun ungarbejderen i Dyrup, mens hun placerede farvekortet tæt ved eget ansigt.

Hvad har ledt til, at jeg sådan har brugt utallige timer på at tænke på mit eget udseende? Altså udover det at være barn af den senmoderne tid? Jeg ved det ikke. For lidt indhold i mit liv og en mangel på nye krimier på Netflix er et bud. Et desperat forsøg på at finde noget, jeg kan kontrollere i mit liv, hvilket der over de sidste måneder har bevæget sig så hurtigt, at selv de mest flygtige catwalk trends ville falde bagud.

Men nok mest det med Netflix.

Og da det forleden gik op for mig, at jeg i virkeligheden nok havde brugt størstedelen af den forgange uge på at tænke på mit eget udseende og på, hvordan jeg kunne forbedre dette, måtte jeg stoppe op og pludselig komme til den følgende befriende erkendelse:

Du er meget mere end dit udseende, Sille.

Du er en datter, en veninde, en hårdtarbejdende ansat, du er kvinde, du er skribent, du er rimelig grineren, hvis du skulle sige det selv. Og så er du dig.

Og selvom dette i første omgang efterlod mig med en følelse af befrielse, var dette dog hurtigt erstattet af den næste erkendelse og den medfølgende rumlen i maven: Hvor er det dog skræmmende, at dette er noget, jeg er nødt til at minde mig selv om. For lige der imellem mine bekymringer om, hvordan mine ben bare ser virkelig tykke ud i de der jeans, der glemte jeg, at jeg består af så mange – meget vigtigere – ting, end mit udseende.

Jeg er mere end summen af mine selfies.

Men det er som om, at det sjældent er dette “mere”, jeg bedømmer mig selv efter. Det er sjældent min evne til at være en god veninde, en god datter eller bare en god mig, jeg roser mig selv for. Det er til gengæld langt oftere en god selfie eller et godt outfit.

Og hvor helt igennem sørgeligt er det ikke lige?

Rimelig sørgeligt, hvis jeg selv skulle sige det. Og eftersom jeg er mange ting, men ikke en fortaler for det sørgelige, så vil jeg forsøge at gøre noget ved det. Forsøge at se mig selv i den helhed, der er mig. Datter, veninde, kvinde, kreativt væsen og helt igennem fantastisk selfie-skaber.

Alle dele, der ender ud i summen: Sille.

followwho

4 kommentarer

 • A

  Yeeeeeees Sille, spot on. Jeg er vild med det – og dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sillewho

   Jeg er vild med dig, A. Længe siden btw.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • A

   Its been way too long! Men bare rolig, jeg har hele tiden læst med, men bare ikke fået kommenteret…. det laver jeg om på fra nu af!!!! Btw Sille, i den tid jeg har været stille, har du gennemgået en fantastisk udvikling. Både dine indlæg men også dine outfits- de er som taget ud af de helt dyre magasiner!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sillewho

   Shit, hvor er du sød

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HVEM LUKKEDE HENDE IND? EN INTROVERTS GUIDE TIL MODEBRANCHEN