I NEED TO TAKE A PISS, A SMOKE AND A STEP BACK

REVURDERING AF KLASSIKEREN

img_0917Den perfekte garderobe part 2

Jeg har brugt mangen stunder på at søge efter de perfekte klassikere, der i forlængelse skulle sørge for den perfekte garderobe. En langtidsvarende garderobe.

Garderoben to end all other garderober.

Med den nordiske minimalisme medfulgte et uundgåeligt fokus på de sikre, simple og klassiske items, der i sig selv ikke råber særlig højt – hell, de hvisker knapt nok svagt – tænk Elin Kling og COS.

Men med den rolige forsvinding af minimalismen, er min jagt efter de sikre klassikere ligeledes forsvundet. Mine øjne søger ikke længere mod de sorte uldfrakker, når jeg bevæger mig ind i en butik, men rettere de pink silkeskjorte, de blå sko og frakken med mærkelige dutter, der mest af alt ligner en morbid fremvisning af ligene af Gremlins.

Min perfekte garderobe består nu af skøre, statement pieces, der – i mine øjne – er små kunstværker i sig selv.

Min interesse i klassikerne kom som følge af en lyst til at få tingene til at vare længere. Og det er i og for sig en ganske nobel tanke. Den holdt bare ikke rigtig i længden. For jeg blev lige så hurtigt – hvis ikke hurtigere – træt af de simple striktrøjer og den sorte taske, som jeg gjorde det af eventuelle vildere ting fra high street butikker. Jeg er nu kommet frem til én vigtig erkendelse: jeg skal følge min mavefornemmelse, og så holder kærligheden længst (note til selv: gælder dette ikke både for jeans og alle andre aspekter i livet?).

Så klassikeren er blevet revurderet hos mig. Den findes måske faktisk ikke helt længere. Der findes blot sjove og smukke items, der gør mig helt ekstremt glad. Ligesom ovenstående frakke, som jeg fandt i I Blame Lulus nye butik på Frederiksberg (hvor jeg også fandt de vildeste støvler, som I kan få et smugkig på på min Instagram). Vintage er i sandhed min bedste ven, og stedet hvor jeg finder de smukkeste og skøreste ting.

Kunne I være interesserede i et indlæg med tips til vintageshopping?

followwho

7 kommentarer

 • S

  Hvorfor sælger du dine lyserrøde, nye Celiné sko? De var da så fine til dig :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sillewho

   De er desværre et halvt nummer for store til mig :(

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • GABRIELLA

  Sille, for pokker! Jeg elsker din nye stil, den er SÅ fin og finurlig. Du virker virkelig som om, at du har fundet dig tilpas i din nye tilværelse i København, og at bekymringerne er blevet lidt færre.
  Det er så rart at se din udvikling – virkelig. (Jeg har fulgt med lææænge, hehe)

  Forresten, hvor shopper du second hand i København?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sillewho

   Jeg blev simpelthen så hamrende glad for denne kommentar. Tak, tak, tak!!

   Jeg er så glad for I blame Lulu på både Østerbro og Frederiksberg. Det er klar de bedste ting og priser, synes jeg. Men ellers kan du få skide gode jeans i Vintage 199 på Jagtvej. Og så er der selvfølgelig Prag og Fremtiden på Nørrebro :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • GABRIELLA

   Årh, det var da så lidt, søde Sille. Jeg kan genkende meget af min egen indre kamp i dine tekster.

   Dem tjekker jeg da lige ud first thing tomorrow så, haha! :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Den er simpelthen så flot den jakke. Har slet ikke kunne lade være med at tænke på den, siden du postede indlægget! Hvad har du givet for den? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sillewho

   Det vil jeg gerne holde for mig selv. Men tak! :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I NEED TO TAKE A PISS, A SMOKE AND A STEP BACK