“NO, I HAVE NOT BOUGHT ALL MY CHRISTMAS GIFTS YET, HANNE”

SOV PÅ DET

p1010011

Sov lige på den, inden du adopterer et barn med din veninde eller fortæller dig selv, at du er det dårligste menneske i verden

Hvis vi skal tage sundhedsmagasiners ord for det, så er søvn løsningen på en masse ting; overvægt, stress, dårligt sexliv, behårede ben og de der indgroede daddy-issues, der gør, at du kun dater middelaldrende musikere med commitment issues. Nætter, hvor jeg ikke har kunne sove, kan tælles på to øjenvipper, og jeg har derfor aldrig fundet inspiration i “sådan sover du bedre og får mere styr på dit liv” teksterne.

Giv mig en lektion i “sådan her klarer du dig på mindre end 12 timer og en middagslur,” eller blot sidstnævnte: “mere styr på dit liv.”

Dog har søvn fået en yderligere – mere filosofisk – betydning for mig på det sidste. Som om søvn behøvede at blive vigtigere for mig…
Det er som regel med mørkets indtrædelse, at uoverskueligheden rammer mig. Det er når mit hoved har kørt på fuld tryk en helt dag, når trætheden er ekstra voldsom (altså mere end den bare er hvert eneste sekund af mit liv), at jeg begynder at bekymre mig. Det er i disse øjeblikke, hvor jeg pludselig føler mig nødsaget til at tage store beslutninger, ændre hele mit liv og fortælle mig selv, at jeg ikke blot er en fiasko, men nok også har skuffet alle omkring mig.

Enter søvnens nye betydning.

For det er i øjeblikke som ovenstående – hvor jeg påtænker at pakke alle mine ting og rejse til Canada, fordi jeg ikke er god eller smart nok, og i virkeligheden ser allerbedst ud i flyverdragt – at jeg finder mig selv nødsaget til at slå koldt vand i blodet og dyb søvn i øjnene.

Sov lige på det, Sille.

Min psykiater ville nok mene, at det er en flugt fra de rigtige problematikker bag, men efter mange år i mit hoved har jeg indset, at jeg bare nogle gange er nødt til at slukke ned. Den der tager vi i morgen tidlig, når du er lidt mindre emo og Canada-hungrende, Sille. 

Jeg tænker, at det er ligesom, at du ikke skal gå i Netto, når du er sulten. Du ender bare med chokolade under patterne, og spørgsmålet om, hvordan du dog endte med at købe – og spise – tre pakker mellemlagret ost, risengrød, tun og kakaomandler, når du bare skulle have opvasketabs. På samme måde skal du heller ikke bekymre dig sidst på aftenen, når hjernen er din værste ven: Du ender bare med bekymringer om hårvækst, din fremtid og om hvorvidt din familie nu overhovedet elsker dig.

Og med chokolade under patterne.

Det er OK at lukke ned. Det fortæller jeg i hvert fald mig selv. For selvom jeg altid meget gerne ville kunne løse alle problemstillinger og mine åndssvage tanker, så er det sjældent, at der kommer noget godt i at pille i åbne sår. Så hellere sove lidt på det.

Filosofien er ikke blot gældende for åbne sår og bekymringer, men også for store beslutninger. Jeg er all for, at man følger sine drømme og tager chancer. Være det at skifte karriere, bopæl eller noget helt tredje. Vil du til Canada og bo? You go, girl. Vil du arbejde som kunstner i stedet for ejendomsmægler? You do you. Vil du have pandehår?

Stop dig selv.

Men mine livsændrende ideer virker som regel altid mere geniale sidst på aftenen – særligt hvis der har været et glas vin og en veninde, der mener, at “selvfølgelig skal du fucking indspille en plade med folk music!” involveret. Og der vil jeg nok også opfordre mig selv til at sove en smule på det.

For det skulle være så sundt.

followwho

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

“NO, I HAVE NOT BOUGHT ALL MY CHRISTMAS GIFTS YET, HANNE”