"DU HAR EN SMUK HJERNE"

TAL

Af en uddannet humanist at være fylder tal overraskende meget i mit liv?

Tallet på vægten, besøgstal, karakter, månedsløn, Instagramfølgere, taljemål og antal tætte venner. Da jeg i morges trådte ned af vægten, mens jeg tjekkede besøgstallene på bloggen fra i går (jeg gjorde det ikke på samme tid, men lad os lade som om for dramatikkens skyld), gik det op for mig, hvor meget mit liv egentlig er styret af tal.

Hvor meget min egen følelse af værd, er styret af tal.

Tallet på vægten skal være så lav som muligt, besøgstallene højere end de var i går, mængden af følger på Instagram meget højere end *indsæt person jeg sammenligner mig selv med i denne uge* og min månedsløn høj nok til, at jeg kan føle, at jeg er noget værd.

Og at jeg kan shoppe de der solbriller, som jeg ønsker mig. Mest det faktisk.

Jeg tror, at jeg lader mig styre sådan af tal, fordi det er en yderst håndgribelig måde at måle fremgang – i hvert fald efter min forskruede idé – samt giver en følelse af kontrol. Det er ekstremt meget nemmere at lave et ekstra indlæg indholdende reklame links og dermed se, et tal stige, end det er at sætte sig ned og få kontrol over sit eget liv ved at indse, at tal ikke betyder en skid.

Med mindre det er antallet af kys, din kæreste har givet dig i dag, antallet af opkald du har foretaget til din mor for at fortælle hende, at du elsker hende eller antallet af chokoladebarer, du har købt til dig selv, fordi du skal hygge dig i aften.

Jeg vil tælle de aftener, jeg bruger sammen med mine smukke veninder, i stedet for at tælle antallet af kalorier. Jeg vil forsøge at hæve mængden af gange, jeg griner på en dag, i stedet for at koncentrere mig så meget om at hæve antallet af følgere. Jeg vil meget hellere kæmpe for at udgive flere fantastiske indlæg, end at køre mig selv ned over besøgstal og penge tjent. Jeg vil koncentrere mig om de vigtige tal i stedet for.

Som antallet af afsnit af American Dad jeg skal se på Viaplay i dag, mens jeg ligger på sofaen under min dyne. Hvilket jeg slet ikke har tal på.

followwho

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"DU HAR EN SMUK HJERNE"