I TRIED NAPPING FOR A WEEK: THIS IS WHAT I LEARNED

THE NUMBER ONE LIE OF OUR LIVES: BLONDES HAVE MORE FUN

P1010056

INDEHOLDER REKLAME LINKS

Er løgnen om, at blondiner har det sjovere i virkeligheden det mest skadelige for vores senmoderne samfund?

Der findes mange løgne her i verden. Varm voks og udtrækning af hår omkring dine hellige dele? Det gør slet ikke ondt. At bade 59 minutter efter du har spist en banan? Du kan lige så godt bestille din kiste nu. Din byldlignende bums midt i panden? Jeg lagde ikke engang mærke til den. 

Men én løgn er mere slidstærk og vedholdende end alle andre ammestuehistorier til sammen. En løgn, der skader vores samfund mere end Trump, tandlæger og Tetris i timerne.

Løgnen om, at blondiner har det sjovere.

Lad os lige sætte vores jagt efter en løsning på verdens generelle økonomiske situation og på det øgede pres, vi fornemmer fra Rusland og Nordkorea på pause for en stund, og koncentrere os om det, der virkelig betyder noget: At stoppe vores forældede idé om blondiner.

The shit that really matters.

I virkeligheden tror jeg ikke, at blondiner får nok credit for alt, hvad de går igennem. Og som jeg i dag sad ved vasken hos frisøren, mens hun voldsomt hev – hvad der føltes som mit hår – men blot var pakkerne indeholdende mine lyse striber ud af mit hår, satte jeg mig til at tænke dybt og filosofisk over spørgsmålet:

Hvorfor er det lige, at folk mener, at blondiner har det sjovere?

Er det den brændende fornemmelse i hovedbunden efter 40 minutters skarp afblegning? De mange tusinde kroner, der smides efter frisørens husleje? Eller er det måske de mange fordomme om manglende intelligens, der gør det skide skægt i Blondieland? Måske er det rettere den ganske virkelige og meget skræmmende risiko for gul, grøn, grå eller andet uønsket farveskær?

Jeg tror, at vi er nødt til at revurdere hele vores idé om, at blondiner har det sjovere.

I stedet skal vi tildele de lyshårede ladies den respekt, som de fortjener. Et anerkende nik når de går forbi os på gaden, der fortæller, at vi er udemærket klar over, at den der hårfarve, den har ikke være sjov at få. Et smil og et løftet glas på tværs af bardisken, der vidner om, at vi er fuldt ud klar over, hvor mange penge, de egentlig har brugt på det blonde look. Og mens vi vasker vores hår mandag morgen kan vi i et øjeblik sende en tanke til alle de kvinder, der bider den kløende smerte i sig. De kvinder, der ikke river hovedet af deres frisør, når hun fjerner de der dimser, der laves striber med.

For vi fortjener det.

Alt for længe har vi levet i en utaknemmelig verden, og nu er det nok. Jeg vil gøre mit ypperste for at sprede sandheden om, hvad det egentlig kræver at bibeholde et gyldent look på toppen.

Indtil da vil jeg sende gode tanker og gode råd efter min blonde medsøstre. Det kan godt være, at du skal undvære respekt, anerkendelse og taknemmelighed, men i stedet kan du ty til silver shampoo, moroccanoil og børster af vildsvinhår. Hvis jeg ikke havde disse, ville jeg ikke vide, hvad jeg skulle gøre. For det er bare ikke sjovt at være blond. Men det er en byrde, jeg vælger at tage.

For vores alle sammens skyld.

Ikke-navngivet-1

REKLAME LINKS Silver Shampoo L’Oreal | Olie Moroccanoil light | Børste Moroccanoil

followwho

8 kommentarer

 • Oplever du, at folk reelt mener, at blondiner har det sjovere? Er dummere?
  Vh

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sillewho

   Ja.

   Og jeg oplever også tit, at folk ikke læser mine tekster med det kilo salt, som er hensigten.
   Vh

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karoline Mathilde

  Beklager min åbenlyst stupide kommentar. Sommetider kan man godt få interessante samtaler ud af salttunge tekster. ;-) God aften.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sillewho

   Den var slet ikke åbenlyst stupidt. Ville blot sikre mig, at du ikke gik rundt og troede, at det var dette, der (udelukkende) fyldte i mit liv. For at svare på dit spørgsmål, vil jeg lige fremhæve dette, som jeg synes er ret interessant: Da jeg skulle skrive en caption på min instagram omkring dette indlæg her til aften, skrev jeg blondes og derefter forslog min telefon selv: have more fun. Så der må jo være et eller andet ved snakken :-)

   Men nej, jeg tror selvfølgelig ikke, at folk helt seriøst går rundt og sætter spørgsmålstegn ved min intelligens. Det gør de først, når de lærer mig at kende.

   God aften!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Som fast læser – men knapt så fast kommentator – af din blog, ved jeg godt, at der er andet i dit liv end blond hår, no worries. ;-)
   Jeg stødte selv på fordommen om dumme blondiner i går på P3, og derfor ville jeg egentlig bare høre, om det er noget, du oplever. Det synes jeg nemlig ikke, at jeg selv gør.
   Tak for svaret – og for din blog, selvfølgelig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sillewho

   Klart en interessant vinkel at tage med. Findes blonde fordomme egentlig stadig? Jeg tror, at jeg vil forhøre mig rundt omkring i den virkelige verden! Tak for din søde kommentar.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie Lykke

  Hvor er din sorte fine bluse fra?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I TRIED NAPPING FOR A WEEK: THIS IS WHAT I LEARNED