MAKE ROOM - THE BOMBER IS (STILL) HERE

THE SILLEWHO MANIFESTO

Ikke-navngivet-1REKLAME LINKS SILVER SANDAL ASOS | GOLDEN SANDALS ASOS | STØVLER ASOS

Det kan være svært at navigere rundt i bloglandets mange typer. Hvilken én har jeg egentlig lyst til selv at være? Og hvad har jeg lyst til at bidrage med i dette fantastiske land af kattevideoer, memes og outfitbilleder, som vi kalder internettet?

Skal jeg udelukkende dele billeder af min perfekt tilrettelagt – og bankkonto smadrende – avocadomad? Skal jeg nøjes med at skrive om mine smukke børn? Ellers skal jeg være med til at sprede dårlig samvittighed landet over ved at give jer et eksklusivt indblik ind i min træningsrutine, der helt sikkert består af meget mere træning, end du nogensinde kunne forestille dig.

Jeg kan nok skyde et par hvide Céline brogues efter ovenstående tre, eftersom jeg hverken har penge, børn eller nogen form for rygrad eller aktivitetsniveau. Så hvem er Sillewho? (pun so intended). Hvad skal hun bidrage med i bloggerland? Hvad adskiller hende fra de tusindvis af folk, der hver eneste dag deler ud af deres liv, og giver deres absolut bedste bud på, hvad de synes, at the interwebs mangler?

Hvad skal der stå i Sillewho manifestet?

Over de sidste par uger har jeg fået en meget klar idé om, hvad jeg gerne vil bringe til bordet – her forstået som det i forvejen overfyldte bloggerbord. Jeg har fundet en glæde og et klarsyn, som jeg aldrig har haft før, når det kommer til meningen med det, jeg producerer herinde. Og det er vel netop meningen, som vi søger at finde. Om det så er meningen med livet, med det vi laver i hverdagen eller bare ved det indviklede og fuldstændig uforståelige billedsprog, som jeg gør brug af herinde. Hvis vi ikke kan finde mening med det, vi bruger vores tid på, vil det hurtigt føles ligegyldigt og overflødigt. Jeg har aldrig følt, at Sillewho var ligegyldig, men overflødig? Måske en smule.

Men det gør jeg ikke mere. Okay, i det større billede med krig, fattigdom og et udsyn til Donald Trump som verdens leder, er Sillewho måske en kende overflødig – og vil være det ligemeget, hvor mange lange tekster, jeg kokkerer.

Men for mig står hun skarpere, sjovere og mere sexet, end hun nogensinde har gjort det før. Jeg vil ikke miste det krystalklare billede, jeg har af Sillewho lige nu. Derfor vil jeg tage springet og binde mig til mine overbevisninger på den mest ekstreme måde, som jeg overhovedet kender til:

Jeg vil dele dem på internettet.

I håb om, at jeg på den måde vil kunne huske på det klarsyn og de mål, som jeg har lige nu, samt med overbevisningen om, at hvis jeg ikke gør, så vil jeg have 20.000 mennesker, der kan minde mig om, at jeg ikke opfylder det jeg engang – for nogle år siden – lovede, skriver jeg nu et online manifest.

Så hvad skal der så stå?

Det bliver nok noget lig: Jeg vil gøre mit allerbedste for at underholde, informere og igangsætte tankestrømme hos de personer, der vælger at bruge tid herinde. Jeg lover, at jeg altid være så ærlig og ægte, som jeg overhovedet kan være det. Jeg vil gøre Sillewho til et fristed, hvor det ikke kun handler om mig og mine nye sko, men om vigtigere, mere skøre eller bare sjovere ting, der kan samle os i fællesskab. Jeg vil gøre mit absolut ypperste for at adskille mig – omend bare en smule – fra alle de andre tilbud, der er at finde i dag. Selvom det ofte nok bare vil blive ved forsøget. Jeg vil være den online veninde, med den virtuelle hule, hvor alle er velkomne og hvor intet er forkert. Hvor nedture ikke er tabu og ingen opture for små. Jeg vil stræbe efter at gøre dette til stedet, hvor du går hen for at få et smil på læben.

Jeg vil gøre Sillewho til noget større end bare kvinden bag. En repræsentation af en følelse og et fællesskab, der kan samle os i stedet for at adskille os. Et sted med høje ambitioner, der ofte vil fejle, men som altid vil give et fandens solidt forsøg.

Og så vil jeg altid være velklædt – fordi jeg elsker, når I fortæller mig, at jeg er køn.

followwho

8 kommentarer

 • Sophie

  Det er nemlig DET HER der gør, at du adskiller dig for alle andre bloggere.

  Du tør at åbne op, og fortælle når det ikke går så godt, og det er prisværdigt, i en tid, hvor mange bloggere udelukkende skriver om de gode stunder i deres liv. Så som hvor mange møder, og events de når på en dag, hvor meget de har trænet, hvor sundt de har spist, hvor mange produkter de har fået sponsoreret og et billede af deres outfit taget på en hypet location i københavn.

  Lige så meget som jeg elsker at læse blogs med overstående polerede indhold, lige så meget afskyr jeg det, fordi det meget hurtigt kan fremstå og blive ekstremt overfladisk. For hvad hjælper avocadomadder, Céline sko, og Loewe tasker, hvis man enten som blogger, eller privat person ikke har det godt psykisk?
  Ikke så meget.

  Ikke dermed sagt, at jeg er bitter på alle bloggere som producerer overstående indhold – jeg læser det jo. :-)

  Men du, Sille. Du kommer med et indspark af realistisk sans i en meget perfekt, ubekymret og på en måde lidt urealistisk blogverden, hvor det materielle, og æstetiske indhold er i højsædet, og den realistiske sans har blogland i den grad brug for!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sillewho

   Det er jeg bare fantastisk glad for, at du skriver, Sophie. Mange tusind tak for, at du læser med og har lyst til at kommentere!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • A

  Jeg vil bare lige lade dig vide, at jeg aldrig har fulgt så meget med i din blog (eller nogen anden, for den sags skyld), som jeg gør nu.
  Udover essensen i dine indlæg, dine rammende iagttagelser og “pointer”, er det derudover en fornøjelse i sig selv, at læse så velformulerede og sprogligt begavede indlæg.

  Keep up the good work. Dine indlæg hjælper mig meget mere end du overhovedet aner. Så tusind tak herfra.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sillewho

   Det er mig, der giver et kæmpe tusind tak herfra. Jeg er rigtig stolt af de skønne ord, du smider efter mig. Tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lærke

  Personligt har jeg læst Sillewho siden du lige havde købt din første balenciaga taske og havde en meget stor pelsjakke. Men som trofast følger gennem alle de her år, synes jeg aldrig din blog har været bedre eller mere ægte end den er nu. Du står ved dine fejl og mangler, og du deler glædeligt ud af dem, hvilket i mine øjne kun gør dig mere inspirerende og frygtløs end du nogensinde har været før!
  Du gør det godt Sille, uanset hvad du måske hører andre steder eller hvad du selv tænker, så har Sillewho aldrig skinnet stærkere og mere klart en hun gør nu.
  Så forsæt endelig ned af den sti ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sillewho

   Det er rigtig dejligt, med sådan en feedback – det giver mig mod på at fortsætte. Tusind tak, Lærke!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kære Sille

  Det her indlæg har slet ikke fået nok kommentarer i forhold til, hvad du egentlig skriver!
  Jeg er ret vild med det, i hvert fald. Kæmpe skulderklap for at du forsøger at samle i stedet for at adskille.

  X

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MAKE ROOM - THE BOMBER IS (STILL) HERE